NOVINKY 2024
13.januára 2025
RECEPTY Z HORSKÝCH CHÁT
Kaiserschmarrn
Varené na chate Ludwigsburger Hütte v Ötztalských Alpách
Čo budete potrebovať
(pre 1-2 osoby):
- 250 ml mlieka
- 80 g hladkej múky (typ 700)
- 50 g masla
- 3 vajcia
- 2 lyžice vanilkového cukru
- 1 polievková lyžica kryštálového cukru
- 2 cl rumu
- olej
- jablkové pyré
- brusnice
- práškový cukor
Príprava Kaiserschmarrn:
- Zmiešajte múku s mliekom a kryštálovým cukrom a vypracujte husté cesto.
- Do cesta vmiešame 1 vajce a zvyšné 2 vajcia len zľahka zapracujeme do cesta.
- Na panvici s nepriľnavým povrchom rozohrejte olej a nalejte doň cesto.
- Cesto stále mierne nadvihujte a po okrajoch pridávajte maslo, kým sa cesto nezačne uvoľňovať.
- Panvicu prikryte, nastavte nízku teplotu a počkajte približne 3 minúty.
- Pomocou dvoch drevených lyžičiek rozlámte na kúsky a potom skaramelizujte s vanilkovým cukrom.
- Nakoniec ochutíme rumom, preložíme na tanier a posypeme práškovým cukrom.
- Podávajte s jablkovým pyré a brusnicami.
archív noviniek